Mads Nygaard
  Forside   Biografi   Bibliografi   Anmeldelser   Foredrag   Mads på facebook
 
 

 

 


Anmeldelser:

2015: Frø (Roman, Forlag:Peoples Press)
Med kulsort humor beskriver Nygaard personernes ubalancer, deres angst, voldelige nidkærhed, misantropi og asociale adfærd, og det er grumme godt skrevet. Man ler meget, især over det groteske lokalmiljø i Hirtshals. FRØ lægger op til en væsentlig debat om normalitetsbegrebet. Bogens utilpassede karakterer og deres irrationelle holdninger rummer ofte mere ægthed end de stålsat normale, der har rettet ind i de voksnes rækker.
Dagbladenes Bureau


2015: Frø (Roman, Forlag:Peoples Press)
FRØ er en roman om omsorgssvigt og social arv. Den handler om, hvordan både gener og social adfærd forplanter sig som gispende svømmetag igennem generationer, og om, hvordan man egentlig kommer i land – som menneske. Og som en af den slags kunstnere, der medfølende kan formidle børns vilkår. Men vigtigst er det, at FRØ er en rigtig god læseoplevelse. Sproget er flere steder slående, der er en strøm af skønne vendinger, og fortælleren er så uhyggeligt observant, som kun ofre kan være det.
Weekendavisen


2015: Frø (Roman, Forlag:Peoples Press)
Mads Nygaard er en frodig fabulant med uomtvistelig fingerspidsfornemmelse for overraskende replikvekslinger og lun, undertiden helt absurd humor.
Nordjyske Stiftstidende


2015: Frø (Roman, Forlag:Peoples Press)
De mørkeste kapitler strejfes kun indirekte. Herved mimer fortællingen traumets natur: At det fortrænges og bliver en skjult og mørkelagt drivkraft. Mads Nygaard har skrevet en livsklog roman, der rammer plet.
Jyllandsposten


2015: Frø (Roman, Forlag:Peoples Press)
FRØ er en helt fantastisk velskrevet roman, sprogligt bragte den mig i himmerige, og havde det ikke været for den mareridtsagtige handling ville mine hænder ikke have sluppet de øvre lag endnu - Det her er godt - rigtig godt. FRØ er én af de bedste socialrealistiske romaner i nyere tid.
Bognorden.blogspot.dk


2015: Prins Præcis (Børnebog Forlag:Jensen & Dalgaard)
På grund af skævheden og det originale udtryk ledes tankerne hen på bøger af Kim Fupz Aakeson, Peter Mouritzen og Louis Jensen. Kvalitetsmæssigt kan Nygaard godt være med i det selskab.
Dansk Bibliotekscenter


anmeldelse fra Netpunkt.dk

Lektørudtalelse:

Anvendelse/målgruppe/niveau

Bill fra Slapsvansegade henvender sig til billedbogslæsere fra 4-7 år, til hyggelig højtlæsning

Beskrivelse
Bogen handler om Bill, som bor i byen Svæklinge, hvor alle indbyggerne er svage og slappe, selvom de spiser kål hele tiden. Bills bedste ven, Otto, er blevet blæst væk af en storm, og Bill tager ud på en begivenhedsrig rejse for at lede efter ham. De to drenge finder hinanden, og de opdager, at jordbær smager rigtig godt, og at man bliver stærk af dem. Drengene tager hjem og får fat i flere jordbær, så de andre indbyggere også kan blive stærke, for "husk at et lille jordbær i maven er bedre end tusind kålhoveder i haven", som et lettere omskrevet ordsprog siger.

Forfatter Mads Nygaard og illustrator Ditte Andreassen har tidligere skrevet en billedbog sammen: Dixie og hvalen i Sortehavet (2012), som også er en fantasifuld billedbog. De har også hver især lavet andre bøger. Teksten er fantasifuld og helt i børnehøjde, med skøre påfund og et par bandeord. Illustrationerne er smukke, fabulerende og lidt groteske stregtegninger, holdt i grøn/blå nuancer. Bogen har fået støtte af Statens Kunstråd

Sammenligning
Bogens fortællestil minder mig om Peter Mouritzens Knorken, 2004, som også er en underfundig, fabulerende billedbog med spændende illustrationer

Samlet konklusion
Bill fra Slapsvansegade er en billedbog af høj kvalitet, som nok skal finde et publikum, med sin skøre fortælling og specielle illustrationer

Lektør: Lone Rahbek Christensen

2006: Kravl (roman, Politikens Forlag)
”A haunting, eloquent novel ... a book that manages to subtly balance the precious surprise of childhood with an ironic wit and flashes of tragedy ... This is a literary novel that deserves to be read and admired.”
Dinaw Mengestu, forfatter af Children of the Revolution (Winner of The Guardian First Book Award)

“Mads Nygaards Kravl er mindst lige så godt et bogværk som halvdelen af dette årtis nominerede nobelpristagere.”
Jussi Adler-Olsen, Litteratursiden.dk

2002: Skavanker (roman, Lindhardt & Ringhof)
"På alle måder er Skavanker et symptom på et både originalt og enestående fortællertalent, helt i sin egen bås og med mindelser om Nordkraft, men samtidig noget ganske andet. Og sprogligt meget bedre."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Med Skavanker bekræfter Mads Nygaard det fortælletalent, han viste i debutromanen ... den ægte humorists blik for tilværelsens sorte sider. Et originalt dansk forfatterskab er under udvikling.”
John Christian Jørgensen, Ekstra Bladet
Mads Nygaard: Prins præcis Øivinds far går med dolk. Og han er drøngod til at kaste med den. Han kan kaste sin dolk op i himlen og bagefter smøre sig en mad med sky. Og han kan skyde stjerner ned, når der sprænger en pære i Øivinds natlampe. En dag får Øivinds far arbejde i et cirkus – han skal kaste med dolke og Øivinds mor skal være skydeskive. Fra den dag bliver intet, som det har været før …


Besøg Mads på Facebook Klik her
 
 

 

Forfatter Mads Nygaard - Mail: madsnaa@gmail.com