Mads Nygaard
  Forside   Biografi   Bibliografi   Anmeldelser   Foredrag   Mads på facebook
 
 

 

 


Foredrag:

Venligboerne

Historien om hvordan et enkelt opråb fra en kvinde i Hjørring endte med at blive en landsdækkende bevægelse, der nu har afdelinger i 85 danske byer.

"Er der nogen, der vil være med til at byde de nye flygtninge i vores by velkommen?" Så enkelt var opråbet. Mads Nygaard så opslaget på facebook. Han reagerede, og ugen efter var han med til at stifte Venligboerne - Flygtningehjælp. På kun et år har 80.000 danskere meldt sig som frivillige, og generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, kalder Venligboerne det bedste, der er sket for integrationen i Danmark nogensinde.

Men hvordan gik det egentlig til? Var det virkelig en juleaften i en nedlagt kirke, der åbnede ballet? Er det sandt, at en dåse ananas spillede en stor rolle? Var der en pensionist i Ikast, der vedholdende insisterede på at give en gave til alle 485 flygtninge i Hjørring? Og kan det virkelig være rigtigt, at en gammeldags kaffemaskine var og er det vigtigste arbejdsredskab for bevægelsen?

Få et helt nyt syn på dét, vi alle taler om, nemlig flygtninge.

Mads Nygaard kender asylsystemet både indefra og udefra. Han var ansat ved Hjørring Asylcenter, da bevægelsen blev dannet, men han valgte at sige op på stedet, da hans chef mente, han "brugte uhensigtsmæssigt meget tid på at skabe frivillige aktiviteter i lokalsamfundet."


Send forespørgsel, klik her


Mit forfatterskab

28. april 2015 udkom min femte roman FRØ, der udspiller sig i Hirtshals og i frømandskorpset ved Isefjorden. Det er en hårdkogt kærlighedsroman, der med Weekendavisens ord handler om: "Omsorgssvigt og social arv. Og om hvordan både gener og social adfærd forplanter sig som gispende svømmetag igennem generationer, og om, hvordan man egentlig kommer i land - som menneske. Men vigtigst er det, at fortælleren er så uhyggeligt observant, som kun ofre kan være det." I foredraget fortæller jeg, hvordan en skolepige fra Hirtshals forærede mig idéen til romanen. Og også om hvordan det kunne være, at der skulle gå hele ni, slidsomme år, før bogen blev færdig.


Send forespørgsel, klik her


Fawaz T. Alzatto og Prins Præcis

I februar 2015 udgav jeg min femte børnebog på forlaget Jensen & Dalgaard. Prins Præcis handler om at have en umulig drøm. Prins Præcis vil så inderligt gerne skyde en stjerne ned fra himlen. Under mit arbejde i flygtningelejren i Hjørring mødte jeg den syriske skolelærer, Fawaz T Alzatto. Han blev min nære ven og hele foråret 2015 har vi turneret på folkeskoler i hele Jylland. Fawaz fortæller om krigens udbrud i Syrien. Han skildrer poetisk, hvordan hans liv bogstavelig talt blev skudt i smadder, og hvordan flugten syntes at være en umulig drøm. Vi slutter altid foredragene af med at læse højt fra Prins Præcis. For gudskelov er det sådan, at selv de mest umulige drømme kan gå i opfyldelse. Foredraget er på både dansk og engelsk og egner sig til alle klasser fra sjette trin og op.


Se mere om børns møde med kunsten, klik her
Magnus Bremer er 27 år, sportsjournalist og længes inderligt efter Karen. Men han har også mange andre bekymringer. Han drikker afgjort for meget. Moren er død, og Astrid lod sig befamle af en speedwaykører. Intet kan dog måle sig med tabet af Karen. Koalaens Kærlighed handler om at elske sig selv for lidt og forgude en anden ud over alle grænser.


Besøg Mads på Facebook Klik her
 
 

 

Forfatter Mads Nygaard - Mail: madsnaa@gmail.com