Mads Nygaard
  Forside   Biografi   Bibliografi   Anmeldelser   Foredrag   Mads på facebook
 
 

 

 


Mads Nygaard (født 1969 i Hirtshals)

Forfattere var herrer i egne hurlumhejhuse. Ingen synlige bosser og ingen faste mødetider. Således startede min forelskelse i skriveriet. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle skrive om, men så længe chefer og tid forblev abstrakte, var jeg glad for min nye profession. Jeg begyndte at sende stof til alverdens aviser, blade, magasiner og forlag og endte med at have to særprægede arbejdsgivere, nemlig Ugens Rapport og Ugebladet Hjemmet. I det ene bladhus skrev jeg grå sider, der for himlens skyld skulle være stærkt pornografiske og helst blottede for plot. I det andet skrev jeg dyrenoveller, små skitser fortalt gennem øjnene på hunden Pippi og katten Pjuske. Her var eneste krav, at dyrene skulle være sjældent artige og i fuldkommen strid med deres natur!

Forlagene var straks sværere at overbevise. Der var mange kroppe og dyr i mine første romaner. De blev alle pure afvist med mange ønsker om ikke at have ødelagt min dag.

Efter seks år i træningslejr kom min debutroman til verden. Jeg græd gevaldigt, da Anne Marie Christensen fra Lindhardt & Ringhof ringede og sagde, at mit arbejde ikke havde været spildt. Siden er det gået glimrende. Jeg sælger bemærkelsesværdigt få bøger, men jeg har en blind læser i Borre, og det ekstraordinært gode ved ham er, at han ved hver eneste udgivelse ringer til Det Danske Blindebibliotek og beordrer mine værker indtalt på bånd. Manden i Borre er en drømmelæser, og så længe han fortsat ringer engang i mellem og siger, at han godt kunne lide min nye roman, skal jeg ikke kræve mere.
Når Lille Palle Sølle Pølle sad på toilettet, var han tit ked af at hedde Lille Palle Sølle Pølle. Han ville meget hellere hedde Palle Pistol……


Besøg Mads på Facebook Klik her
 
 

 

Forfatter Mads Nygaard - Mail: madsnaa@gmail.com